Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галин Георгиев: Българите, закупили пакети от "Солвекс България", да не се притесняват

Снимка: БГНЕС

Още един голям руски туроператор - "Солвекс турне", който активно работи на нашия пазар, е спрял дейността си, потвърди за "Хоризонт" директорът на приемащата компания "Солвекс България" Галин Георгиев.

В интервю за предаването "12+3" той каза, че компанията поема разходите по пребиваването на туристите на "Солвекс турне" и уточни, че двете компании нямат юридическа връзка като работят под една и съща марка на основата на търговски договор. По думите му няма основание за притеснение от страна на българите, които са закупили пакети от "Солвекс България" и фирмата не отменя нито една от програмите си.

Според Галин Георгиев причината "Солвекс турне" да спре дейността си са финансови затруднения заради тежката ситуация на руския пазар: Фирмата не е обявила фалит или несъстоятелност, т.е самата фирма като юридическо лице, продължава дейността си и не е изключен вариант да продължи дейността си. Вероятността, разбира се, е малка.

Компанията ще поеме разходите по пребиваването на туристите на "Солвекс турне", подчерта Георгиев: Всеки един турист ние ще го обслужим, от пристигането до заминаването му, така, че да нямат никакво притеснение в това отношение. За наш късмет тяхната бройка е много малка, тъй като сме в края на сезона. Буквално има няколко пристигания до към 20-и септември. По-голямата част от хотелите вече са ни платени за целия сезон, така, че няма да има никакви проблеми.

Интервюта на Мила Младенова с Галин Георгиев можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна