Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители излизат на протест заради продължителен ремонт в детска градина в София

Родителите на деца от детска градина „Звънче“ в София излизат днес на протест заради продължил с месеци ремонт, който ще забави началото на новата учебна година.

Ние трябва да знаем с колко ще закъснее започването на учебната година, колко след 1-ви октомври ще започне. Второ – дават ни места в други детски градини. Ние желаем да се запази целостта на групата и децата да бъдат с тези учители, с които са били досега. Това каза в предаването „Преди всички“ Анюта Асенова, която е майка на дете от подготвителната група в детска градина „Звънче“.

Липса на координация между съответните структури в Общината са причина за дългия ремонт в градината, призна заместник-кметът Ирина Савина, чийто ресор е строителството.

Тя каза, че през последните три месеца на територията на общината са извършени ремонтни дейности в 52 сгради на училища и детски градини.

В почти всички ремонтът ще приключи на 15-и септември. За съжаление във 2-ра и 7-а детска градина – най-големите в район „Триадица“, децата няма да могат да ги посещават от тази дата. С дирекция „Образование“ направихме съответната организация децата да бъдат пренасочени и аз очаквах, че всичко това е сведено до знанието на родителите. За съжаление виждам, че има лек пропуск, обясни Савина.

Тя каза, че се очаква до 30-и септември ремонтът в детска градина „Звънче“ да приключи, нещо, което напълно изключва Анюта Асенова. По думите й там работят едва двама работници, които твърдят, че не им плащат.

Гледните точки по казуса можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна