Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменски учители започват благотворителна кампания за бедстващите семейства в страната

Благотворителна инициатива в подкрепа на бедстващите семейства в страната подемат учители от шуменското училище "Сава Доброплодни".

Преподавателите призоваха родителите да не купуват цветя за първия учебен ден, а да дарят предвидените за това пари. Преподавателят по история Георги Йоргов, който предложи идеята, обясни:

Ние наистина получаваме много цветя, огромни букети, което е признание за нашия труд, но все пак за тези цветя се хвърлят огромни средства в рамките на страната. Ако сега тези средства се пренасочат към хората, които се нуждаят, това ще бъде реална помощ, малко, но от сърце. Мечтата ми е да може тази инициатива да стигне в цялата страна. Мисля, че ще бъдем подкрепени.

Кутията за дарения ще бъде поставена на 15-и септември в двора на училището "Сава Доброплодни" в Шумен. Събраните пари ще бъдат предоставени на бедстващите райони чрез Българския червен кръст.

Без букети на първия учебен ден - призоваха и педагозите от училище "Любен Каравелов" в Димитровград. Така ще бъдат спестени средства от традиционните букети, като парите ще се дарят на децата от бедстващите райони.

В училището има деца от наводнените квартали "Мариино" и "Млада гвардия". Дарителските кутии вече са поставени в училището.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна