Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни 600 хил. лева ще са необходими за изборите в чужбина

| обновено на 10.09.14 в 17:27
Снимка: БГНЕС

След днешната смяна на още 7 областни управители , равносметката е 15 нови губернатори от общо 28. В коментар за поредната подмяна премиерът Георги Близнашки подчерта важността на неутралитета на държавната администрация при подготовката на изборите:

Надявам се, че това ще бъдат последните случаи на освобождаване на областни управители. Надявам се, че всички останали - и старите, и новоназначените ще запазят един неутралитет в предстоящата предизборна кампания. Указанията са да работят с всички политически партии и да създават условия за нормално участие на основните политически сили в предизборната кампания по места, да няма привилегировани, да няма  отритнати и ритнати, да няма обидени и наскърбени. От държавната администрация очакваме пълен неутралитет за предстоящата предизборна кампания.

600 хиляди лева допълнително ще трябват за изборите в чужбина заради рекордния брой секции в чужбина - съобщи Близнашки. Предимно в Западна Европа ще се разкрият допълнително места за гласуване и там ще бъдат командировани допълнително служители от България, за да няма съмнение, че изборите извън страната не се наблюдават. Средствата ще се осигурят чрез вътрешно преструктуриране на вече приетата план сметка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна