Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щетите на гара Михайлово, причинени от наводненията, са за 3 млн. лв.

Николина Ангелкова
Снимка: БТА

 


Нанесените от поройните дъждове  щети по железопътната инфраструктура са в размер на 3 200 000 лева, съобщи в Стара Загора служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова.

Заедно с генералния директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Милчо Ламбрев Ангелкова посети засегнатите от наводненията участъци по жп трасето Димитровград  - Нова Загора, за да се запознае с обстановката на място. Движението на всички влакове е възстановено с изключение на трасето между гарите Гълъбово и Любеново по направлението Димитровград – Нова Загора, където се извършват ремонтни дейности. Движението там ще бъде възстановено до понеделник.

Очакваме информация от застрахователя за размера на обезщетението, което ще бъде изплатено. Ако премията не покрие всички щети, ние ще поискаме възстановяването на сумата от Комисията за бедствията и авариите,
уточни министър Ангелкова.


В засегнатите от катастрофалните валежи участъци влаковете ще се движат с около 25 километра в час, докато не се уверим, че движението с проектна скорост е безопасно, съобщи още министър Ангелкова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна