Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спорен ли е изборът на Пловдив за Европейска столица на културата 2019?

Фотоколаж: Силвия Петрова

Варна няма да обжалва номинацията на Пловдив за европейска столица на културата 2019-та, казва Пламена Маринова, заместник-кмет на морския град.

"Толкова се спекулира по въпроса - казва тя. - Не знам защо и откъде тръгна темата за обжалване. В никакъв момент темата за обжалване не е повдигана и коментирана от Община Варна или от представителите на инициативния комитет "Варна 2019". Според нея, медиите са започнали да подклаждат вражда за конфликт на интереси.

"Много сме огорчени, защото всичко беше изключително честно. В крайна сметка каузата е един български град да стане Европейска столица на културата", коментира още Маринова.

Преди ден именно от пресконференция във Варна тръгна подозрението, че изборът на Пловдив може да бъде оспорен, заради конфликт на интереси. В интервю заместник-кметът по културата на Пловдив Стефан Стоянов казва, че в града никой не мисли по този въпрос и че проблемът е изкуствено създаден.

Той пояснява, че до 2019 година ще се работи усилено за цялостно развитие на града, като се привлекат към каузата бизнеса и гражданите.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна