Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция - Бразилия и Полша - Германия са полуфиналите на световното

Отборите на Франция, Бразилия, Полша и Германия ще определят новия световен шампион по волейбол за мъже на първенството в Полша. Четирите тима достигнаха до фазата на полуфиналите, след като заеха едно от първите 2 места в групите от третата фаза.

Интересен ще е сблъсъкът между действащия световен шампион Бразилия и играещия отличен волейбол на това световно тим на Франция. Французите спечелиха своята група в Катовице след успех над Германия и Иран, а до момента в целия турнир имат само две поражения с по 2:3 от Италия в предварителната група и от Полша във втората фаза. Бразилците пък до момента са само с една загуба - 2:3 от поляците в третата фаза на шампионата.

Домакините, които заеха първото място в своята група в Лодз след 3:2 срещу Бразилия и 3:2 срещу Русия, ще имат подкрепата на невероятната си публика в Катовице в полуфинала срещу Германия. Поляците изиграха до момента 4 петгеймови срещи, в които излязоха като крайни победители. Германците, които са приятната изненада на първенството, до момента са с 3 загуби в турнира - от фаворитите Бразилия (в първата фаза), Русия (във втората) и Франция (в третата).

Мачовете от полуфиналите са в събота в Катовице - от 17.30 ще играят Франция срещу Бразилия, а от 21.25 Полша срещу Германия. В събота от 14.30 в Лодз е мачът за 5-ото място между Русия и Иран.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна