Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев е подписал заповед за въвеждане на мита на украински стоки

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският премиер Дмитрий Медведев съобщи, че е подписал заповед за въвеждане на мита на украински стоки, след като Киев ратифицира споразумението за асоцииране с ЕС. Мерките обаче няма да влязат в сила веднага.

В речта си при откриването на икономическия форум в Сочи  във връзка със западните санкции той отбеляза, че опитите да бъде оказан натиск върху Москва никога преди не са се оказвали ефективни. По думите на Медведев целта на Русия е да стане голям играч в Азия ще помогне да се засили авторитетът на страната в други райони, включително на Запад.

Новата ни стратегия в Азия не представлява безмислено отмъщение към Европа, както я наричат много политолози на Запад. Това всъщност е следване на естествения ход на нещата и добре обмислен отговор на менящите се условия в икономическото развитие.


Според руския премиер твърденията, че Русия се превръща в затворена икономика са неуместни и страната възнамерява да се придържа към основните принципи на макроикономическата политика.
 
В същото време руският министър на природните ресурси Сергей Донской съобщи, че страната няма намерение да затяга ограниченията за чуждестранните петролни и газови фирми, които работят в Русия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени