Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздадоха анти-Нобеловите награди

лаборатория учени
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шеговитите призове, които са почти толкова известни, колкото и истинските Нобелови награди, бяха връчени в Университета Харвард в САЩ. Това са някои от тях.

Наградата за психология отиде при Университета в Западно Сидни в Австралия, където са изследвали феномена, че хората, които обикновено стоят до късно през нощта, са по-самовглъбени, по-манипулативни и по-големи психопати в сравнение с хората, които обикновено стават рано сутринта.

Италианският статистически институт прие наградата за икономика, защото е изпълнил мандата на Европейския съюз всяка страна да развие икономиката си като включи приходите от проституция, нелегална търговия с наркотици, контрабанда и всички незаконни трансакции.

Иън Хъмфрис от Мичиганския университет в САЩ е успял да излекува "неконтролируемо" кръвотечение от носа като е "опаковал" носа със сушено свинско. За това свое постижение той получи наградата Иг за медицина.

Ейгил Реймерс от Университета в Осло, Норвегия и негови колеги са изследвали как реагират северните елени, когато видят хора, маскирани като полярни мечки. Те получиха отличието за арктически науки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна