Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Последно: токът поскъпва с 9.79 на сто. Парите от увеличението отиват в НЕК и в енергото", пише 24 часа на първа страница и продължава темата на втора и трета страница. От поместената таблица става ясно, че най-много ще плащат абонатите на ЧЕЗ. Според часовия вестник хората, които се отопляват на ток ще понесат сериозен удар - ако това става с 800 квтч на месец, домакинството ще плаща с 16 лв. повече.

Темата е водеща и за Труд, който отбелязва в подзаглавие, че енергийните помощи също ще нараснат с размера на поскъпването.

Също на първа страница, под заглавие "Цялата истина за КТБ в съда" Труд цитира казаното от главния прокурор Сотир Цацаров по казуса и извежда два акцента: Банковият надзор е създал условия за финансова смърт на КТБ, а обвинението срещу Цветан Василев за присвояване на 206 милиона лева е само начално.

Стандарт извежда друг акцент от казаното от обвинител № 1: "Политици са замесени в случая с КТБ, имената им ще излязат наяве в съда."

"Държавата потуши бунта на миньорите с 500 000 лева", гласи водещото заглавие на вестник Сега, който изтъква, че трагедията на останалите без заплати миньори е влязла в предизборна употреба.

"Политически борби бавят даренията за Мизия", пише в друга публикация на първа страница на Сега.

"Миньорският протест победи, преди да обхване страната", обобщава вестник Преса и отделя две страници на темата. "Вноската за пенсия расте с едно на сто" - под това заглавие вестникът дава подробности за проекта, подготвен от Консултативния съвет по пенсионната реформа.

Монитор и Телеграф избират за водеща тема събираните пари от родители на първокласници за първия учебен ден. "По три сливи за закуска получили учениците до 4-ти клас в няколко бургаски училища. В същото време от родителите събират между 80 и 100 лева за принтери, щори и охрана, пише Телеграф.

Дума съобщава на първа страница за пускането от ареста на граничния полицай, убил с колата си 11-месечно бебе. Кръвната му проба показала 0.5 промила и той не носел нито наказателна, нито административна отговорност, отбелязва Дума.

На три страници вестникът публикува пълния текст на резолюцията на Европейския парламент за ситуацията в Украйна и отношенията ЕС - Русия. Според коментара на първа страница читателите ще се убедят, че с конфронтационния текст евродепутатите искат война с Русия.

Със заглавия като "Великобритания оцеля", "Шотландия избра да остане с Лондон" вестниците коментират резултатите от референдума, като повечето от тях изтъкват демократичната процедура и високата активност от близо 85%. "Шотландия остава под короната с вота на имигранти и студенти", пише Стандарт под заглавие "Наши гласуваха за кралицата".

Всички вестници съобщават, че днес пускат билетите за мача "Лудогорец" - "Реал". 80 000 души, или два пъти повече, отколкото побира стадион "Васил Левски" са подали заявка да гледат на живо срещата, пише вестник Преса.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна