Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия взе бронза на световното след успех над Франция с 3:0

Германия спечели бронзовите медали на световното
Снимка: fivbr.org

Отборът на Германия спечели бронзовите медали на световното първенство по волейбол за мъже в Полша след успех над Франция с 3:0 гейма (25:21, 26:24, 25:23). Това е първи медал за Германия в историята на световни първенства (с изключение на златото на ГДР от 1970 в София). В зала "Сподек" в Катовице германците играха по-добре от демотивираните французи, които явно не бяха възстановени след 5-геймовата битка срещу Бразилия в полуфиналите.

В първия гейм волейболистите на Витал Хайнен взеха лек аванс едва при 18-та точка, но след това успяха да затворят гейма след неуспешни атаки на Антонен Рузие и Ървин Нгапет - 25:21.

Във втората част французите имаха аванс почти през цялото време, като отново Рузие и Нгапет редуваха добри отигравания с емелентарни грешки. От другата страна на мрежата неубедително играха Гьорги Грьозер и Себастиан Шварц. Едва в края на гейма германците успяха да изравнят, а след това и да обърнат резултата в своя полза - 26:24.

В последния гейм мачът вървеше трудно, като нито един от двата тима не успя да се откъсне в резултата. За Франция в игра се появиха Мори Сидибе и Лионел Марешал. Германия все пак имаше леко предимство до 22:21. Едва тогава на игрището стана интересно - съдиите 2 пъти гледаха видеоповторение, за да стане ясно дали има мрежа при блокадата на Сидибе. Все пак след неколкократна промяна на решението на реферите и жълт картон за селекционера на Франция Лоран Тийе точката бе отсъдена в полза на германците. След успешни разменени атаки от двете страни на мрежата Германия стигна до бронза след 25:23 и 3:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна