Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Методи Паунов с второ място във временното класиране при бъгитата в „Balkan Breslau Ralye“

Методи Паунов с второ място във временното класиране при бъгитата в „Balkan Breslau Ralye“
Снимка: http://www.off-road.bg/

Израелецът Раз Хайман с бъги "Пойнтер" остава начело на генералното класиране в крос-кънтри категорията след третия етап на международния оф-роуд маратон „Balkan Breslau Ralye“. Хайман записа втора етапна победа в отсечката Варна - Сливен, изпреварвайки с едва 21 секунди Методи Паунов (Нисан). В генералното класиране разликата между Хайман и Паунов е 6 минути.

При мотоциклетите, Юен Беат от Австрия с КТМ победи основния си опонент Гийом Мартенс с 12 минути и се утвърди на върха на временното подреждане. Димитър Боевски слезе с едно място до 4-ата позиция в генералното класиране, след като загуби време поради технически проблеми.

В класа на SSV бъгитата Цанко Цанков и Зорница Тодорова не успяха да завършат етап 3 на надпреварата и след наложените наказания се сринаха до предпоследното 6-о място в класа с 6-часов пасив на водача Леа Готие от Франция (Поларис).

 

В екстремната категория, етапът бе спечелен от победителя в Balkan Breslau Rallye 2012 Мартин Хеле с Тойота, а начело на генералното подреждане излезе унгарецът Атила Над с Мерцедес, след второто си място в третия етап. Над води с едва 48 секунди пред доскорошния лидер Роланд Брак от Швейцария.

Българският тим в трофи класа Гюнайдън Мурат/Атанас Арабаджиев с "Джип" се движи на 8-а позиция, а Веселин и Борис Петкови не стартираха отсечката заради повреда в двигателя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна