Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетесата Белослава Димитрова: Чувствам се свободна, когато мога да бъда себе си

Белослава Димитрова е блогър и поетеса, работи в радио "Бинар"- интернет радиото на  БНР. Има издадени две концептуални стихосбирки - "Начало и край" и "Дивата природа".
Чувства се свободна в моментите, в които може да прави това, което иска - да чете, да се занимава с езици и това да не изглежда супер екзотично за хората, да пише, да прави неща  с които "мога да бъда себе си. У нас човек по -трудно се чувства свободен, тази битка не е лесна, но аз не обичам да ми е лесно."
"Дивата природа ще остане моя тема завинаги.  Пристрастена съм към такъв вид литература и филми" - казва Белослава. "След първата си стихосбирка имах чувството, че нещо не съм казала и не съм развила. Тази книга е концептуална и аз се чувствам напълно себе си в нея. Търся неща, които да ме провокират да стоя будна...Когато природата бушува си задаваш въпроси кой си, какво правиш там и защо ти се случва?"
"Не трябва човек да си мисли, че винаги има какво да каже. По някога трябва да се помълчи."
Това е само малка  част от интервюто на Константин Кучев  с Белослава Димитрова, а цялото можете да чуете в прикачения звуков файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени