Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев: Горд съм, че ще водя "Лудогорец" срещу най-добрия отбор в света

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев засипа с похвали предстоящия съперник във втора група на Шампионската лига по футбол - "Реал" (Мадрид). Мачът между двата отбора е в сряда от 21.45 часа на националния стадион "Васил Левски". 

Горд съм, че ще водя отбора на "Лудогорец" срещу най-добрия отбор в света. Нашият отбор е едва на 4 години, който има едва четири титли заедно с тази от "Б" група. Мачът с "Левски" е в историята, няма как да ни повлияе. Пак казвам, ние сме отбор на четири години, представяте ли си, ако бяхме на 100, бяха първите думи на старши треньора на "Лудогорец" Георги Дерменджиев по време на пресконференцията преди мача с "Реал" (Мадрид).

Аз и преди казах, че "Реал" (Мадрид) е галактически отбор, с огромен бюджет, с много скъпи футболисти. Знаете как Роналдо струва 100 милиона, Бейл струва 100 милиона. Футболистите на "Лудогорец" са готови, но разликата в класите е много голяма. Ще се опитаме да играем футбол, а какъв резултат ще постигнем, ще го видим накрая. За нас е чест да играем срещу тези играчи, а и сме много доволни, че те дойдоха в България и хората в нашата страна могат да ги видят на живо. Гордост е за "Лудогорец" да излезе на терена срещу тези мегафутболисти. Това е клубът, който не само е печелил 10 пъти шампионската купа на Европа, но и е актуален шампион на Европа. И има един треньор, който е печелил три пъти Шампионската лига.

Дерменджиев беше попитан на какво се дължи този факт, че понякога "Лудогорец" печели мачовете си в последния миг, а друг път ги губи също в последния миг.

Това са двата полюса на футбола. Когато губим в последната минута, значи не сме били концентрирани. Когато печелим по този начин, значи сме били на 100% концентрирани. Отборът е подготвен добре, водени са разговори на тема да няма притеснение. Нашите момчета ще дадат най-доброто от себе си и трябва да бъдат спокойни в този мач, завърши Дерменджиев.

Мнението на Георги Дерменджиев може да чуете и в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна