Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София беше открита изложбата "Райна Кабаиванска - божествената"

Снимка: БГНЕС

Почетният председател на Нов български университет профeсор Богдан Богданов, кметът на София Йорданка Фандъкова и главният редактор на италианското списание "Опера" Сабино Леночи откриха в столицата изложбата "Райна Кабаиванска - божествената" в присъствието на самата оперна дива.

Сценичните костюми за някои от коронните роли на Райна Кабаиванска, арт фотоси от Метрополитън, Ковънт Гардън, Ла Скала, Римската опера и Софийската опера, задкулисни фотографии с Караян, Калас, Павароти, Доминго и Карерас, както и снимки на фенове в любопитни житейски ситуации като например оперната дива в спортен костюм с боксови ръкавици, могат да бъдат разгледани до 13-и октомври във "Виваком арт хол".

Благодаря за всичко, което правите за града ни, за това, че се грижите за младите хора в нашата страна, в нашия град. Искам с радост да обявя, че Столичната община гласува ежегодна стипендия за представител в майсторския клас на Райна Кабаиванска, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Аз съм пяла много, аз съм обикаляла целия свят, но винаги съм имала това чувство за обич, на обич, на една връзка невероятна с публиката, сподели с гостите Райна Кабаиванска.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени