Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Николов: Надявам се да стигнем докрай в разследването

Снимка: БГНЕС

От 9:30 часа започва огледът на мястото на взрива в завод "Миджур". Създадена е необходимата организация, за да стигнем наистина докрай, да разберем какво е причинило взрива и да сме сигурни дали всяка надежда вече е изпарена. Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.
Безспорно такива тежки аварии се разследват много трудно, но желанието, което виждам в екипите на място, се надявам да стигнем докрай. Такива са и указанията на главния и на окръжния прокурор. Всички работят интензивно заедно./.../Периметърът е отцепен и са взети мерки за безопасността на населението, но хората на терен трябва да бъдат изключително внимателниОбектът в Горни Лом е бил редовно проверяван от "Пожарна безопасност и защита на населението", защото е окачествен като "обект с висок рисков потенциал" каза Николов. Всички проверки са били правени съвместно със службата по Контрол на общоопасните средства (КОС), а предписанията по отношение на пожарната безопасност – изпълнявани, допълни той.

Главен комисар Николов уточни, че служба КОС също е предприемала административно-наказателни мерки за нарушения в обекта.

По думите му не се очаква заводът за боеприпаси край село Горни Лом да продължи да функционира.

Интервюто на Таня Милушева с главен комисар Николай Николов можете да чуете от звуковия файл.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна