Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Близнашки: Час по-скоро трябва да се формира кабинет

Снимка: БГНЕС

Страната не бива повече да се управлява от служебни или експертни правителства. Час по-скоро трябва да се формира кабинет, зад който стоят политически сили, заяви служебният премиер Георги Близнашки, след като гласува в столичната професионална гимназия "Джон Атанасов":

Не знам каква ще бъде формулата. Всичко това зависи от резултатите от изборите, но е нужно действително политическо правителство, защото реформите са изключително тежки. Служебното правителство изпълни своята мисия, но ние ще продължим да управляваме, докато се излъчи политическото правителство, няма да преустановим нашата дейност. Ние имаме неща, които сме започнали. На всяка цена трябва упорито да ги следваме през следващите една-две седмици.

Премиерът отчете, че е изпълнена основната задача на служебното правителство - организирането на спокойни и нормални избори и призова българите да отидат до урните, за да легитимират следващото управление:

Това е, което очакваме от българските граждани, те са суверенът и в днешния ден те имат думата. Начинът, по който ще гласува българският народ, ще произтекат много важни последици, защото всички си даваме сметка, че се натрупаха твърде много проблеми и ще се наложат доста спешни, доста тежки реформи, а за тази цел трябва да имаме легитимен резултат на изборите. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна