Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт иска правителство на националното спасение

| обновено на 06.10.14 в 17:39
Снимка: БГНЕС
За правителство на националното спасение и за законова изолация на ДПС чрез промени в Изборния кодекс, се обявиха лидерите на Патриотичния фронт. Първата задача на всички партии в новия парламент трябва да е постигането на национален консенсус по основните проблеми пред страната, посочи Валери Симеонов.

В едно правителство на националното спасение могат да се включат без ДПС всички партии, които го желаят, но тези партии трябва да се разпишат под тази програма от няколко точки, най-важни десетина основни проблема, обясни той.

Премиерът и министрите в този кабинет трябва да се определят едва след очертаването на програмата, която трябва да решават. България има нужда от стабилно управление, а не от избори на три месеца, но постигането на стабилност няма да се случи на всяка цена, коментира и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Ние в конфигурация, в която нещата ще се натъманяват само и само за да се влезе във властта, няма да участваме. При 48 процента избирателна активност победители няма. Има една партия, която е взела най много проценти, но ако изчислите тези 33 процента на по-малко от 50 процента гласували, това са 15 процента от българските граждани. И ако българските политици продължават да разсъждават по същия начин - аз победих и на мен ми се полага, няма как да се получи. Егото - в джоба, каза Красимир Каракачанов.

Другото важно за коалицията е изолацията на ДПС.

С всички възможни конституционни законови средства, включително с искане за забраната на тази протурска партия. Всъщност ДПС губи електората си, така смятаме ние, в традиционно силните си области, така наречените техни крепости, което компенсират с масово купуване на цигански гласове, там, където е нямало нито един турскоговорящ, както е в Северозападна България например, посочи Симеонов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна