Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските градини в Ловеч няма да затворят собствените си кухни

Снимка: БГНЕС

Детските градини в Ловеч няма да въвеждат кетърингово хранене и да затварят собствените си кухни. До това решение се стигна, след като в общината беше внесена подписка от родители срещу намерението на директорите на детските заведения да затворят кухните в тях.

Заради разразилото се недоволство кметът на Ловеч Минчо Казанджиев разпореди на директорите на детските градини да бъде направено допитване до родителите, дали са съгласни да бъдат затворени кухните в тях и храната на децата да се доставя от кетърингова фирма.

Желанието на всички детски градини е храната да се пригатвя в детската градина - т.е. да остане старият начин на приготвяне. На този етап нашите кухни отговарят на изискванията и условията да функционират без проблеми от страна на институциите, които отговарят за храненето в детските градини и училищата. Но след време, по всяка вероятност, това ще бъде проблем.

Основният мотив на директорите на детските градини да затворят кухните и децата да се хранят на кетъринг беше недостигът на финансови средства, но кметът е категоричен, че поне засега подобен проблем не съществува.

Те не могат да имат никакви проблеми, финансови, тъй като са на делегирани бюджети. Разписано е какво общината трябва да подпомага като субсидиране и останалата част е ангажимент на тях.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна