Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дикме: БСП върви изцяло към разпад заради негативите от управлението с ДПС

Снимка: БГНЕС

ДПС запазва сериозно политическо влияние в страната. В голяма степен това се дължи на изключително добрата организация по време на предизборната кампания. Това заяви в предаването "12+3" Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието, бивш член на ДПС.

Не само г-н Пеевски, но и Волен Сидеров да го сложите за водач на листа на ДПС, при тази партия резултатът ще се запази. Не трябва да се бъркат тези понятия. Ако отидете в Кърджалийско, в някое населено място, със сигурност 99% от хората не знаят, че такъв човек съществува въобще в политическия свят на България. Хората не се интересуват от това кои са представителите. За тях това е партията и хората гласуват, защото те нямат информация.

Според Дикме ДПС не е печеливш от изборите. Потенциалът на ДПС в Турция е по-голям от броя гласували, подчерта той.

За голямо съжаление, това ръководство на ДПС с тази си политика води не само до капсулиране, но до изолиране на ДПС от останалите политически формации. Виждате, че ДПС, до която политическа формация се докосне, след това тази формация буквално изчезва от политическия свят на страната. Мисля, че БСП върви изцяло към разпад, именно заради негативите от съвместното управление.

За отношенията на ГЕРБ и ДПС Дикме каза:

Разговори се водят не отсега. Разговори се водят от май, отпреди кафето в Кърджали, за една или друга явна или неявна коалиция. Мисля, че Борисов е изключително ловък и добър политик, за да не допусне негативи от съвместно управление с ДПС. За мен е много интересно дали Бойко Борисов ще приеме подкрепа в парламента при гласуването на правителство на ДПС.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна