Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Сабахлъков: Политиците не решават проблема на тютюнопроизводителите, за да го използват за политически цели

Снимка: БГНЕС

Тютюнопроизведители от Гоцеделчевско и Свиленград учредиха сдружение на тютюнопроизведителите. Казва се "Басма" и целта му е да обедини всички производители на суровината. В интервю за предаването "Преди всички" председателят на Сдружението Иван Сабахлъков заяви:

От 2002-ра година съм на площадите и протестирам против отношението изцяло към отрасъла на държавата. Никой не си задава въпроса как да се реши проблемът? Политиците застанаха отпред, че ще ни решат проблема, но както виждате, всяка година проблемът си остава. Това е нежелание на политиците да го решат, за да могат да го използват за политически цели. Не може политически функционери да застават отпред на земеделски структури. Не е нормално това, защото той не може едновременно да защитава интересите и на държавата, и на производителите.

По отношение на предстоящата изкупна кампания, Сабахлъков заяви: Заявявам най-категорично, че ще има протести, ще има бунтове. Изкупната цена ще е около 5–5,50 лева. Ако ме опровергаят и фирмите-изкупчици, ще се извиня. Не би трябвало да бъде под 6-7 лева.

Цялото интервю на Веселина Миланова с Иван Сабахлъков чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени