Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Темата за насилието върху дете все още е табу за обществото ни” - смята директорът на фондация „За нашите деца” Елка Налбантова

Елка Налбантова
Снимка: БГНЕС

Насилието върху дете. При това върху болно дете. Един случай, който ни разтърси в последните дни. И ни накара да си зададем много въпроси. Не само за действията или бездействието на институциите. А за собствената ни адекватност и реактивност в подобни случаи. И не само когато се отнася за познати деца, а въобще за децата в квартала, махалата, съседните къщи.
Днес търсим опита на хората, които работят с деца за да сме адекватни самите ние в превенцията, за да не допускаме около нас да се случва, за да нямаме усещането, че нещо важно е зависело от нас, а ние сме го проспали и индиректно сме станали причина за нечие нещастие.
Според директора на фондация „За нашите деца” Елка Налбантова, това не бива да е тема обгръщана с мълчание. Колкото по-малко табута, колкото по-малко срам, колкото повече говорим помежду си и с децата си за опасностите, толкова по-малко ще са те.
Чуйте разговора с Елка Налбантова в „Нашият ден – практично”, в който ще научите много съвети за белезите в поведението на децата и за действията, които се очакват от нас самите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна