Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Смешен филм фест 5" в Габрово от 21-ви октомври

Снимка: www.filmfest.gabrovo.bg

От 21-ви до 27-и октомври в Габрово времето ще се отброява не в дни и часове, а в емоции – от поредния гледан филм, от вълнуващите срещи, от положителния заряд, който носи най-усмихнатият филмов фестивал в България – „Смешен Филм Фест“. Тази година ще се проведе неговото 5-о издание.

Програмата на фестивала е подготвена от Калина Вагенщайн. В предаването „Преди всички“ тя обясни, че тази година във феста участват 23 филма от 13 страни:

Нашата задача е колкото е възможно повече от тези заглавия да идват специално за фестивала. Тази година това са 9 заглавия, които ще бъдат показани единствено и само в Габрово./…/ Това е фестивал, който продължава традицията на Международния фестивал на комедийния филм, който все още се помни от професионалистите. Прави чест на община Габрово, че наистина направиха това усилие да възстановят фестивала, макар и с ново име.

За първи път в конкурса ще вземат участие два български комедийни филма – „Живи легенди“ на Ники Илиев и „Още една мечта“ на Николай Мутафчиев.

„Смешен филм фест“ за първи път ще излезе и извън Габрово. Една от най-успешните кипърски комедии „Блок 12“ ще бъде прожектирана и в Дома на киното в София

Цялото интервю с Калина Вагенщайн можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени