Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Банскофилмфест" ще събере силни филми и екстремни звезди

Снимка: "Банскофилмфест"

Едни от най-популярните имена в света на екстремните изживявания и много силни филми, произведени през последните години, ще са атракцията на 14-ото издание на "Банскофилмфест" от 25-и до 30-и ноември.

Българската публика ще може да види 120 филма за екстремни спортове, приключения и алпинизъм от цял свят. Целта на събитието е публиката да участва пряко в магията на единственият в този формат фестивал на Балканите. 

Огранизаторите на "Банскофилмфест 2014" обещават всеки да може да открие екстремното в себе си – катерене, алпинизъм, фриирайдинг, екстремно колоездене, слаклайн и др. Ще бъдат изнесени над 15 презентации и работни групи, съобщава "Дневник".

Демонстрациите по катерене и слаклайн също ще са част от съпътстващата програма. Десет изложби ще украсят фоайетата на фестивалният център в Банско. Специална италианска програма от гости, презентации и филми, които ще бъдат представени в отделен материал. 

Единственият българин, изкачил три осемхилядника в един сезон - Боян Петров ще изнесе презентация пред българската публика на 29-и ноември.

Сред гостите ще са германецът Давид Гьотлер (на снимката), който има пет осемхилядника в актива си и беше през миналата година беше партньор на височинен алпинист номер 1 в света – италианеца Симоне Моро, в опита за първо зимно изкачване на Нанга Парбат (8125 м). 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени