Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на жандармерията ще охраняват с. Въбел, Никополско, заради набези на крадци

От тази сутрин служители на жандармерията са включени в охраната на никополското село Въбел. Жителите, повечето възрастни хора, проплакаха от крадци, които с по една-две каруци идват нощно време от Никопол и обират къщите им. По думите на кмета на Въбел, в 99 на сто от къщите в селото, които са над 300, са влизали крадци.

Ситуацията във Въбел е изключително тежка, твърди кметът на селото Дарин Кинов. Краде се поголовно всичко - хранителни продукти, зърно, зимнина, домашни животни, дори и домакински уреди: Селото за 24 часа два пъти го атакуваха.

В селото няма охрана. За реда се грижи квартален полицейски служител, който освен за Въбел, отговаря и за съседните села - Лозица, Драгашево, Воден и Любеново. Село Въбел е в полето. Лесно се влиза и излиза и това улеснява крадците. Групата на апашите не е по голяма от 15 души, пресмята кметът. Според него необходими са спешни мерки, а за видеонаблюдение пари няма: Малко по-засилена охрана. Горе-долу се знаят пътищата, по които влизат в града. Да има изненадващи акции, да се хванат няколко човека.

Според справка на полицията, от началото на годината са получени 31 сигнала за престъпления в селото. Осем от тях са прекратени. Има образувани досъдебни производства, но осъден крадец няма.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна