Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се измъчи срещу Сок, но ще играе на 1/2-финал в Стокхолм

Григор Димитров се класира за 1/2-финалите на турнира в Стокхолм
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира трудно на 1/2-финалите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Стокхолм след 3-сетова победа над американеца Джак Сок с 5:7, 6:4 и 6:3. Поставеният под номер 2 в схемата на турнира Димитров, който трябва да защитава титлата си в Швеция от миналата година, загуби първия сет, но успя да обърне нещата в своя полза и да стигне до мач срещу австралиеца Бърнард Томич.

Григор Димитров загуби първия сет с 5:7, след като допусна типичната за него грешка - пробив в края на сета при 5:5, който Сок затвърди и приключи тази част. Българинът успя да изравни по идентичен начин - при 4:4 спаси точка за пробив и взе подаването си, а след това проби американеца за крайното 6:4.

Нашият тенисист започна трудно в последния сет, като трябваше да спасява две точки за пробив още в първия гейм, но излезе от трудната ситуация. При 4:3 за него Григор проби съперника, а след това приключи и мача с мощни начални удари при 6:3.

На 1/2-финалите Григор Димитров ще играе срещу австралиеца Бърнард Томич, който отстрани Фернандо Вердаско от Испания след 2:1 сета.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна