Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата с дислексия

БНР Новини
Олга Георгиева-Рускова, Анет Маринова, Велислава Младенова и Росица Тургут (отляво надясно).
Снимка: Кирчо Стоичков




Да се опитаме заедно да създадем един свят, в който хората с дислексия да намерят своето място, да изградим едно общество без предубеждения! Да се вслушаме добре – хората с дислексия имат какво да ни кажат, а ние всички можем да научим много от тях!
– С този апел световноизвестната специалистка в областта на дислексията д-р Астрид Коп-Дулер, завършва една от своите статии.
Убедена съм, че, ако от обща култура мнозина поназнайват що е то дислексия, то малцина са тези, които познават хора с подобно затруднeние… А в страни като Великобритания децата деслектици учат в училище за гении. Защото мнозина от гениалните учени и артисти са именно дислектици.
Какви са проблемите на тези специални деца и на техните родители, какво им дължи обществото – всичко това, както и много интересни факти, можете да научите от разговора с майките Велислава Младенова, Росица Тургут и Олга Георгиева-Рускова, която е и логопед, работещ с деца с дислекция. В разговора участие взе и психологът Анет Маринова, специализирала работа с деца със специални образователни потребности.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна