Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропаднала подпорна стена блокира пътя Симитли - Банско

| обновено на 24.10.14 в 17:18
Снимка: БГНЕС

При наличие на ново активиране на свлачището на пътя Симитли - Разлог движението на тежкотоварни автомобили през прохода Предел ще бъде спряно, съобщи пресцентърът на областната управа в Благоевград. Заради срутената подпорна стена при 15-ти км близо до село Градево движението се регулира със светофарна уредба. Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента. Алтернативните маршрути до Банско през предстоящите почивни дни са Велинград - Юндола и  Белово - Юндола.

Кметовете на Разлог и Банско - Красимир Герчев и Георги Икономов, изразиха сериозни опасения от ситуацията с пропадналия път в месността "Предел".

Опасенията на кмета на Банско са, че в навечерието на предстоящото откриване на зимния сезон и подготовката за него, ситуацията с проблема в инфраструктурата ще се отрази сериозно на бизнеса. Има сериозни опасения също така, че това ще повлияе на провеждането на Световната купа по ски, тъй като има обаждане и от Световната ски федерация. Тази сутрин Георги Икономов е провел разговори с началника на Агенция пътна инфрастуктура господин Лазаров, който го е уверил, че в рамките на няколко дни ще бъде избрана фирма, която да започне незабавно укрепване на пътя.

Кметът на Разлог Красимир Герчев също апелира държавните институции да вземат незабавни мерки. Кметът се е срещнал с представители на транспортните фирми, които обслужват линията Разлог - Благоевград, за да се вземат мерки от къде ще преминават автобусите, ако се стигне до пълното затваряне на пътя.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени