Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредни мерки и строг контрол по пътищата въведе гръцката полиция

Гърция полиция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пътната полиция в Гърция взе извънредни мерки и въведе строг контрол на движението, като ограничи и ТИР-овете по пътищата. Мерките са във връзка с наближаващите празници в Гърция.

От днес започна почасово спиране на достъпа на товарни автомобили по централната пътна мрежа на Гърция. Мярката за забрана на движение на товарни автомобили по магистралата е валидна до сряда-сутрин.

Екипи на пътна полиция засилиха присъствие на места с оживен трафик.

В Солун при полицейска акция бяха вдигнати неправилно паркираните коли и наложени високи глоби на водачите. Желателно е всички гости на града да оставят колите си на платените паркинги, препоръчват от пътна полиция.

Градът се подготвя за тържествата по повод празника „Свети Димитър-Солунски”, както и националния празник на страната, който е във вторник на 28-и октомври.

Днес е засилен трафикът на автомобили по цялата пътна мрежа, а полицейски екипи има на входовете и изходите на градовете.

Засилените мерки включват и масови проверки за техническата изправност на автомобилите. С хеликоптери и камери се контролира спазването на закона за движение по пътищата. При нарушения полицаи свалят номерата на колите и налагат високи глоби.

Засилена е охраната на всички църковни храмове и обществени сгради в цялата страна. Увеличени са екипите по охрана на летища, пристанища и гари.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна