Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 хиляди абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян все още са с нарушено електрозахранване

| обновено на 27.10.14 в 18:11

10 хиляди абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян остават с нарушено електрозахранване заради тежките метеорологични условия в последните дни. Най-тежка остава обстановката в община Троян. В населените места без ток са прекъснати и телефонните връзки. Кметът на Троян Донка Михайлова обяви и утрешния ден за неучебен в училищата в селата. 

В община Ловеч обстановката се нормализира. Кметът Минчо Казанджиев съобщи, че е получил уверения от ЧЕЗ, че токът ще бъде възстановен във всички населени места. 

Проблемите са отстранени в Мездра, Роман, Самоков и град Априлци. Компанията работи с 90 екипа по отстраняването на авариите, съобщи за "Хоризонт" директорът на "Експлоатация и мрежи" в ЧЕЗ на мрежата Виктор Станчев. С близо една четвърт се е увеличила консумацията на ток в София през почивните дни заради ниските температури и падналия сняг. Претоварването на мрежата е причина за прекъсванията в захранването в някои райони, обясни Станчев.

Според нас причината е, че все още не са топлофицирани всички жилищни сгради, но и това допълнително се наложи да ангажираме екипи, които да захранват съответно потребителите.

От Столичната топлофикация обясниха, че до сряда парното във всички сгради ще бъде пуснато.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна