Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Атанасов: Този УС на БНБ е част от проблема.

Снимка: БГНЕС

Решението за бъдещето на КТБ е оставено на НС, защото БНБ е абдикирала от задълженията си и хората от Управителния съвет просто тестват прага на търпимост на българското общество.

Това каза за предаването "12+3" на "Хоризонт" анализаторът Георги Атанасов от Българския финансов форум. Той оцени като "комедия на абсурда" това, че законопроектът за КТБ е разработен от Пеевски и Цонев.

УС на БНБ един път нае фирми да правят доклад за 10 дни, после нае други фирми да правят доклад за по-дълъг срок. Оказа се, че нито първият, нито вторият (доклад) стават. Сега самите те написаха някакъв доклад, който е неграмотно, инфантилно творение, и го внесоха в НС и се опитват да прехвърлят отговорността за техните решения. Те каква работа вършат всъщност, след като НС ще им върши работата вместо тях?

Очевидно този УС на БНБ е част от проблема. Той го е създал. Погледнете – от 60 страници доклад, който са внесли, вътре никъде няма да прочетете, че БНБ нещо е направила.

Докладът на одиторските фирми, който посочва дупката от 4,2 млрд. лв. в КТБ, е сключен по такъв начин, че на него никой не може да се позовава и е само за вътрешно ползване, коментира Атанасов.

Интервюто на Даниела Якова с Георги Атанасов можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна