Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години от рождението на Павел Вежинов

БНР Новини

Дали читателят е подготвен за съвременната литература? Според мен литературата трябва да бъде подготвена за читателите. Всичко друго е лъжа или поза. Павел Вежинов

СнимкаБогатото, разножанрово и обичано творчество на Павел Вежинов ще бъде припомнено, отново издадено, излъчено и обсъдено в поредица събития, посветени на годишнината от рождението на писателя, която се навършва на 9 ноември 2014 г. Предстои преиздаване на любими за българските читатели творби, на „Книга за Павел Вежинов”, откриване на изложба в Столичната библиотека под наслов „Киното е двуостро оръжие”, посветена на романа „Нощем с белите коне” и повестта „Бариерата”. За първи път на едно място ще бъдат събрани всички оригинални издания на романа и повестта през годините, както на български, така и на чужди езици. Програмата беше представена на пресконференция в Медийния център на БНР с участието на Павлина Делчева-Вежинова, дъщеря на писателя. Всички събития от програмата, прожекции на филми, както и появата на новите издания, можете да следите в създадената от нея  специално за събитието страница във фейсбук.
В звуковия файл ще чуете кратък разговор с Павлина Делчева-Вежинова за проявите, включени в програмата, с която честваме 100 години от рождението на Павел Вежинов.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна