Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Петкович е първата полуфиналистка в Турнира на шампионките

Андреа Петкович е първата полуфиналистка в Турнира на шампионките
Снимка: sofia-tennis.bg

Андреа Петкович е първата полуфиналистка в Турнира на шампионките на УТА в София. Германката победи втората в схемата Доминика Цибулкова (Словакия) със 7:5, 6:3 след 103 минути игра в среща от последния трети кръг в група "Средец" и си гарантира класиране напред след втори успех в надпреварата.

Победата на 27-годишната германка елиминира най-добрата ни тенисистка, която вече няма шанс да продължи на полуфиналите за втори път след 2012 година. Пиронкова все пак ще търси първи успех срещу испанката Карла Суарес Наваро в последния мач от групата днес.

Финалистката от Откритото първенство на Австралия  Цибулкова, която е 12-а в световната ранглиста, пропиля пробив аванс на два пъти при 3:1 и 4:3, а при 5:6 загуби първия сет след двойна грешка след малко повече от час на корта.

Петкович отново допусна ранен пасив и изоставане от 0:2 във втората част, но след 1:3 17-ата в класацията на УТА германка  направи серия от пет поредни гейма, за да запише трета поредна победа за сезона над словашката си съперничка.

Играх много добре, Доминика също се представи силно в първия сет, който беше изключително оспорван и равностоен. Във втория сет пак допуснах ранен пробив, но след това заиграх по-агресивно, ударите ми се получаваха и отново стигнах до обрат. Не мога да не съм доволна от представянето си, коментира Петкович.

След допуснатото първо поражение в турнира Цибулкова пък е изправена пред отпадане, което ще стане факт при успех в два сета на Суарес Наваро над Пиронкова днес.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна