Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков начело на младежките национали за 1 година, помощник ще му е Петър Михтарски

Антони Здравков за 1 година начело на младежките национали, ще има за помощник Петър Михтарски
Снимка: БГНЕС

Антони Здравков ще е начело на  младежкия национален отбор по футбол до 21 години в продължение на 1 година. Новият селекционер подписа договора си, а негов помощник ще е Петър Михтарски.

Срокът е за една година, тъй като за 2015 цикъла ще бъде много нагъсто, има възможност за продължение. Екипът с който ще работя ще бъде Петър Михтарски и когато се наложи ще ползвам треньори от юношеските национални отбори. Примерно с мен на първия лагер ще бъде Витомир Вутов – като наставник на вратарите. Предизвикателството е, че треньорската работа ще бъде по-малко. Повече ще е работата на селекционер – да наблюдаваш, да селектираш. Проблемът дойде от това, че съм ограничен от към възрастова граница. Футболистите трябва да са родени 1994-1995 година. Ще има много малък брой контролни срещи до първия официален мач, който е през март. Има качествени футболисти в тези набори. Никой не ми е поставял конкретна цел до момента. Аз обаче знам какво искам от себе си и това ще искам от футболистите, заяви Антони Здравков, специално за предаването „На финала“ пред Георги Димитров.

Антони Здравков е играл за „Левски“, „Локомотив“ (София), „Янтра“, „Велбъжд“, „Септември“ и португалските „Маритимо“, „Насионал“ и „Бенфика“ (Кастело Бранко). В "А" група има 225 мача и 16 гола. Шампион на България през 1985 година с „Левски“, носител на Купата на страната през 1986 и на Купата на Съветската армия през 1987 година. Бивш старши треньор на „Черноморец“, „Родопа“ и „Чавдар“ (Бяла Слатина), „Левски“, „Калиакра“.


 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна