Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Тодоров: Почувствах се горд, че съм българин

Снимка: БГНЕС

От Театро Реджо в Парма, известен като "Театъра на Джузепе Верди" и прочут със своята взискателна публика, започна поредица концерти в чест на 80-годишнината на българската оперна прима Райна Кабаиванска.

Обичам този театър, защото той е един от най-щедрите, но и от най-трудните. Когато артистът запее на сцената, винаги се намира някой от най-горните редове на галерията, който да извика истината, сподели Райна Кабаиванска.

Този път от прочутата галерия на Театро Реджо, където по традиция е мястото на най-лютите критици, звучи скандиране: Райна, ти си единствена, докато почитатели засипват сцената с разноцветни листенца рози.  

Аз съм изключително щастлив, че имах възможността да участвам в това събитие и при всичко, което съм виждал и чувал в последно време зад граница за България, можах да видя и такова отношение към български творец! Това е едно от нещата, които ми дават надежда и самочувствие да продължавам да се наричам българин
, каза диригентът на този великолепен концерт маестро Найден Тодоров в предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива".  

В България концертът в чест на 80-годишнината на българската оперна прима Райна Кабаиванска с участието на нейни възпитаници – вече звезди на оперната сцена, ще бъде на 18-и декември в зала 1 на Националния дворец на културата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени