Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пациент на психиатричното отделение на болницата в Разград уби лежащо болен

Настаненият за лечение в психиатричното отделение на болницата в Разград 45-годишен Туран Сюлейман е убил по особено жесток начин лежащо болен в същото отделение. Окръжната прокуратура в Разград вече е образувала досъдебно производство по случая.

Убийството е станало между 03.30 - 04 ч. тази сутрин в психиатричното отделение към болницата. Настаненият за лечение Туран Сюлейман е убил по особено мъчителен начин намиращия се в същото помещение лежащо болен, 58-годишния Селиман Ахмедов. Убийството е извършено чрез прегризване гърлото на жертвата и изтръгване на гръкляна. Самият обвиняем заявил, че е извършил ужасното си деяние, тъй като у Селиман се бил вселил дявол и бог му казал да го убие. След деянието Сюлейман е напуснал болничното заведение и се е отправил с такси към дома си.

Д-р Диана Киселова обясни, че Туран страда от шизофрения още от 1995 г. Вчера следобед той отишъл в частния й кабинет за консултация, след което бил настанен в психиатричното отделение.

След като изслуша първоначалната психиатрична експертиза и обясненията на Сюлейман, състав на Разградския окръжен съд постанови той да бъде настанен за едномесечно изследване в психиатричната болница в Ловеч.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна