Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС
Изборът на новото правителство е основна тема на днешните вестници.

"Бойко пое кръста" е патетичното заглавие на "Стандарт".

"Новият премиер връща Исус Христос в кабинета" - под това заглавие "Труд" съобщава, че предишната власт махнала дори иконата на Христос, която Борисов сам бил закачил в кабинета на министър-председателя. "Борисов ще се гледа на стената", пише "Труд" в друга публикация по повод факта, че лидерът на ГЕРБ е първият премиер на прехода, който повтаря мандат. Галерията с портретите на българските министър-председатели е точно пред заседателната зала на Министерския съвет.

"24-ма са с повече от един мандат като премиери след Освобождението", пише "24 часа". Рекордьор е Александър Малинов, оглавявал 5 кратки правителства. "Защо Бойко успя да повтори", пита часовият вестник в редакционна бележка. Според написаното, най-важното качество на Борисов е, че винаги казва истината.
Под заглавие "Всичко за новите министри", "24 часа" предлага факти от биографиите им. Ето някои от заглавията: "Меглена Кунева като еврокомисар защити депозитите до 100 хиляди евро", "Владислав Горанов прави наум и най-сложните бюджетни сметки", "Изборите донесоха и пост, и нова булка на Лукарски", "Ивайло Московски обича Борисов".

"Стандарт" представя намеренията на министрите: "Калфин настоява за коледни пенсии", "Рашидов иска 1 % от БВП за култура", "Москов с промени в спешната помощ", Горанов слива НАП и митниците", "Ненчев ще защити честта на пагона", "Кралев иска повече часове по физическо".

"Сега"
има опасения, че формулата 2+2 на новата власт ще увеличи държавната администрация.

На първа страница "Дума" предлага снимка от клетвата на новото правителство. Водещата публикация е за промените в Изпълнителното бюро на БСП.

"Богатите масово разделят влоговете си на максимално гарантираната сума в банките - 196 хиляди лева", пише "Труд" на първа страница под заглавие "Милионерите в паника".

Водеща тема за "Монитор" и "Новинар" е операцията на ДАНС срещу така наречения тъмен интернет. Спрени са 129 скрити сайта за порно, дрога и убийства. На страниците можело да се поръча покушение", пише "Монитор".

"Една трета от "тъмния интернет" се оказа в България", пише "Сега" по същата тема.

В днешния си брой вестник "Преса" отделя четири страници на 25 годишнитата от падането на Берлинската стена и от свалянето на Тодор Живков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна