Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Трябва да заметем това, което остана зад нас

Любослав Пенев: Трябва да заметем това, което остана зад нас
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев даде висока оценка на противника в неделната квалификация за европейското първенство през 2016-а година - Малта. Пенев отбеляза, че малтийците са загубили много трудно от Хърватия и цяло първо полувреме са удържали 0:0 и след това са завършили мача с десет човека. Поражението с 0:3 от Норвегия изглежда тежко, но и трите гола са дошли от фрапиращи грешки. Също с десет човека те паднали и от Италия и то само с 0:1. 

Нарочно викнах същите футболисти, които бяха за мачовете с Италия и с Хърватия, защото трябва да заметем това, което остана зад нас. И сега ще говорим по въпроса. Можех много лесно да направя промени и да има 7-8 нови лица, но нека сега тези, които направиха предишните два резултата да променят ситуацията. Не съм доволен от играта, вие също сигурно не сте доволни. Не изиграхме последните два мача както трябва и си има причини за това. Но се надявам, че публика ще има. В трудни моменти отборът има нужда от подкрепа и се надявам да дойдат хора. Видяхте, че срещу Хърватия публиката ни подкрепяше до последната минута. Не е невъзможно да има малко хора с Малта, каза селекционерът.

Попитан дали ще има промени в указанията към отбора, треньорът отговори:

Може би ще има малки корекции към хората от тактическо естество в сравнение с последния мач, но повече подробности няма да разкривам. Аз и моят екип сме готови за диалог във всеки един момент по време на лагера. Ние не бягаме от диалога, но ще искаме и нашите указания да се спазват на терена. Това е много работа ни трябва, made in Любо Пенев.

Любослав Пенев допълни, че не приема коментарите на членове на Изпълкома относно неговата работа. Хората в управата на БФС трябвало да проявят малко такт - първо да подкрепят треньора и след това да говорят.

Аз не обръщам внимание. Първо трябва да се подкрепи треньорът, ако трябва да ме извикат. Но не всеки, който разбира, и който не разбира, да ми звъни. Ако разбират много, да дойдат на моето място. Давам им свирката, анцуга, каза още Пенев и дори демонстративно се премести на съседния стол на масата в залата в Правец.

Аз си имам принципи и работя по тях.

Националният отбор няма друга сигурна среща до края на годината, за момента има една покана, но тя е за периода 25-27-и декември. Тази част от годината обаче е крайно неудобна за футболистите, като тези от българското първенство са във ваканция. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна