Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Пенчо Гешев: Бъдещето на Националната спортна академия е стабилно

Снимка: НСА

С изложби на катедра "Лека атлетика" и на "ТАО и снежни спортове" утре тържествено ще бъде отбелязан Денят на Националната спортна академия. Тържеството ще се проведе в навечерието на празника 15-и ноември.

В програмата утре освен изложбите е включено и тържествено събрание, което ще се проведе в аула "Максима". Ще бъдат почетени и преподаватели с кръгли годишнини, както и придобилите научни звания и степени.

Официалният празник на висшето спортно училище започва да се отбелязва през 2012-а година, когато на Тържествено събрание на Академичната общност на НСА се приема датата 15-и ноември да бъде Ден на Академията. Тази дата има особено значение за Академията. На 15-и ноември 1942-ра година в Аулата на Софийския университет в присъствието на представители на държавната администрация, дипломатическия корпус, чуждестранни гости, преподаватели и студенти, тържествено е открита първата академична година на Държавното висше училище за телесно възпитание.

Официалното представяне на висшето училище пред обществото се превръща в най-значимо за нас събитие и по същество - най-подходящо за празник на Академията и всички, отдали сърцата си на нея, казва нейният ректор


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна