Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат Савова: Няма основание за прекратяване на делото срещу Златанов заради кражбата на бележниците

| обновено на 14.11.14 в 10:51
Снимка: БГНЕС

Няма основание за прекратяване на делото срещу Филип Златанов заради кражбата на бележниците. Това заявява в обръщение към медиите и институциите адвокатът на Златанов, Ирен Савова.

С оглед на това, че делото в Софийски апелативен съд все още не е приключило, считаме, че не е редно да се правят внушения и интерпретации по развръзката и бъдещото решение по него. Нека всички ние като граждани на правова държава се отнесем с необходимото уважение и доверие към българския съд, се казва още в обръщението.  

В 9 ч. в пленарната зала започнаха депутатските питания към министъра на вътрешните работи Веселин Вучков по случая с откраднатите веществени доказателства по делото срещу Златанов. Случилото се с изчезването на веществени доказатлства, свързани с тефтерите на Филип Златанов, подчертава, че най-големият проблем в момента в съдебната система са експертизите. Така вътрешният министър Веселин Вучков обясни пред депутатите позицията на МВР относно случая. Вътрешният министър запозна депутатите с хронологията по случая от началото на седмицата и заяви, че разследването не се ръководи от МВР.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна