Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С изложби ръководството на НСА отбеляза Деня на Академията

НСА е една прекрасна възможност да получа важни за мен знания
Снимка: БТА

С две изложби и с тържествено събрание в присъствието на олимпийски, световни и европейски шампиони, преподаватели и студенти днес беше отбелязан Денят на Националната спортна академия. По повод празника ръководството на НСА награди с почетния знак на Висшето спортно училище националния ансамбъл по художествена гимнастика за жени, както и състезателката по борба Тайбе Юсейн. Почетното отличие получиха още Ина Ананиева и Даниела Велчева – треньор и помощник треньор на ансамбъла, както и преподаватели, навършили кръгли годишнини, и такива, защитили научни степени.

Тържеството се състоя в навечерието на празника на Академията – 15-и ноември. Официалният празник на висшето спортно училище започва са се отбелязва през 2012-а година, когато на Тържествено събрание на Академичната общност на НСА се приема датата 15-и ноември да бъде Ден на Академията. Тази дата има особено значение, тъй като на 15-и ноември 1942-ра г. в Аулата на Софийския университет тържествено е открита първата академична година на Държавното висше училище за телесно възпитание.

Част от програмата на празника беше и изложбата по повод 60-ата годишнина от създаването на катедрата "ТАО и снежни спортове". Гост на откриването на изложбата беше едно от лицата за зимните спортове у нас Александра Жекова, която е студентка в НСА.

НСА е една прекрасна възможност да получа важни за мен знания, свързани с всички спортни науки, докато поддържам активна спортна кариера. Готвя се за първия старт за сезона в Австраия на 5-и декември. За нас световният календар ще включва 5 състезания, като имаме и световен шампионат през януари и зимни екстреми игри в САЩ, това заяви Жекова специално за предаването "На финала".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна