Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиоенциклопедия „Храни срещу рака”: Меса, билки, мед, ядки

Изданието на Американския колеж по хранене категорично препоръчва да се избягват червените и преработени меса, както и месата приготвени на силна скара или пържени на „червен“ котлон. Смята се, че така може да се ограничи опасността от рак на дебелото черво, на ректума, на гърдата, простатата, панкреаса и дори на бъбреците.
Дали това не е преувеличено, както и какво мислят за противораковите свойства на билките, меда и ядките наши специалисти по хранене.
Предлагаме ви мненията на: проф. Стефка Петрова от Националния център по обществено здраве и анализи, доц. Даниела Попова – ръководител на клиниката по метаболитни заболявания и диететика в Университетската болница „Царица Йоана“ – ИСУЛ и проф. Христо Крачанов от Института по хранителни технологии в Пловдив.

20 ноември
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени