Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевенско все още не са готови за зимното почистване, днес фирмите ще бъдат проверени пак

Снимка: Георги Корнейков

Плевенска област попадна сред неподготвените с почистваща техника за зимата райони. Договорени са общо 132 машини, но при последната проверка се оказа, че 50 от тях все още не са налични. Днес ще бъде извършена още една проверка на техниката, с която разполагат фирмите.

Ако машините не са на място, компаниите, с които са сключени договорите, ще бъдат санкционирани, категоричен е директорът на Пътното управление инж. Ивайло Денчев.

Ще бъдат проверени и наличните количества пясък и сол. Преди седмица доставките са били едва под половината от необходимото и затова е бил подаден червен сигнал за неподготвеност в областта за зимното почистване. Фирмите вече са показали документи, че нужното количество пясък е платено и започват извозването му по пунктовете.

Няма основания за тревога и притеснения за предстоящата зима, коментира още Ивайло Денчев. Той изрази увереност, че Пътното управление ще може да се справи при по-силен снеговалеж.

В Плевенска област всички институции, които имат ангажименти за осигуряването на нормален живот в зимни условия, декларираха на работна среща при областния управител, че вече са готови за най-трудния сезон през годината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна