Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осман Октай: Казусът с Орхан Исмаилов не трябва да се разглежда етнически

Снимка: БГНЕС
Ако Орхан Исмаилов беше предложен за поста на заместнк-министър на отбраната от друга партия, а не от Народна партия "Свобода и достойнство", нямаше да има подобни проблеми, заяви  в предаването "Преди всички" бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай

Не става въпрос, че той е турчин, а по-скоро е кадър на  политическа формация, която има остро противопоставяне на Патриотичния фронт. Казусът не трябва да се разглежда от етническа стана.
Ако съм на мястото на Симеонов, бих предложил друг турчин на мястото на Орхан Исмаилов, те имат  много кадри, смачкани от мафията на управлението на ДПС.
Ако Корман Исмаилов чрез реформаторите бяха предложили за други министерства, а не за силови министерства, да кажем – здравеопазване, социално, правосъдие, култура и т.н., а не отбраната, това е провокация към Патриотичния фронт и е нормално те да си защитят територията и да реагират по този начин.

Създалата се ситуация Осман Октай обяснява с това, че Касим Дал търси реванш пред Доган. Те са от едно село, лежали са заедно в затвора. След като ДПС са имали министър на отбраната, защо да няма и той?
По мое време ДПС беше на друга позциция, че не трябва да има политически формации на етнорелигиозна основа, каза Осман Октай.
Осман Октай прогнозира, че въпреки всичко ще се стигне до оттегляне на Орхан Исмаилов:
Познавайки тези крехки взаимоотношения, територията, която защитава Патриотичният фронт, те просто няма да имат друг избор. Просто трябва да им се даде възможност да излязат от тази ситуация, защото "Атака" диша във врата им

Цялото интервю на Таня Милушева с Осман Октай можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна