Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лана дел Рей композира и пее за Тим Бъртън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лана дел Рей записа две песни за новия филм на Тим Бъртън "Големи очи", чиято премиера е на 25-и декември. Основен саундтрак на лентата ще бъде едноименното парче "Големи очи", написано от самата изпълнителка. Втората песен, чието заглавие е "Мога да летя", също е композиция на Лана, чието истинско име е Елизабет Лулридж Грант.

Тим Бъртън й показа филма и Лана се влюби в историята, отбелязва продуцентът на "Големи очи" Лари Карасевски. Филмът, който се основава на реални събития, разказва за кариерата на американската художничка Маргарет Кийн, чийто съпруг се опитва да си присвои авторството на творбите й.

Главните роли в "Големи очи" изпълняват Ейми Адамс и австрийският актьор Кристоф Валц, двукратен лауреат на "Оскар" за поддържаща роля - за участието му в "Гадни копилета" (2010) и "Джанго без окови" (2013), и двата на Куентин Тарантино, припомня БГНЕС.

Това не е първият път, когато Лана дел Рей колаборира с филмови режисьори. Певицата изпълни саундтрака към "Великият Гетсби" (2013) на Бъз Бурман и "Господарка на злото" (2014) по лична покана на изпълнителката на главната роля Анджелина Джоли.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна