Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч се обучават да работят с деца със специални образователни потребности

Снимка: БГНЕС

Ресурсният център в Ловеч организира обучение за родители и учители на деца със специални образователни потребности по проект на Българската асоциация по семейно планиране.

Директорът на ресурсния център Моника Дончева каза, че предстои обучение и на учители, които работят с младежи с увреждания:

Да са адекватни по въпросите за здравното образование и превенция на сексуални посегателства и насилие при младежи с увреждания.

България е една от 12-те страни, които са включени в проекта на Международната асоциация по семейно планиране - обясни Ралица Сгалевска и уточни:

Представяме различни методи за работа с млади хора, със специални образователни потребности, които да им повишат знанията в областта на здравето. Да ги предпазим от сексуални посегателства.

Сгалевска допълни, че у нас официално оповестените случаи за сексуално насилие над младежи с увреждания са твърде малко, но реалността е друга:

Защото такива случаи доста трудно се идентифицират и се разпознават. Това е един от проблемите, които, като работим със специалисти, става ясно, че персоналът не знае като има такъв случай, както и как точно да го разпознае.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени