Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Оставката на шефа на БНБ се очаква около 6-8 декември, пише "24 часа" и допълва, че Иван Искров е приел офертата на Борисов да отиде в Черноморската банка в Солун. 
Също на първа страница часовият вестник съобщава за самозапалила се млада жена в Перник, която написала в писмо, че причината е бедността.
1 милиард и 500 милиона лева губи брутният вътрешен продукт на България за година от травми и злополуки", пише "Труд" на първа страница. Тези изчисления на застрахователите били съобщени на национална среща на спешните медици. "При тежко пътно-транспортно произшествие или при производствена авария с много ранени не е ясно, кои болници трябва да поемат пострадалите, всичко се решава в момента, казва директорът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов.
Депутатка от ГЕРБ ще внесе законопроект, предвиждащ глоба от 200 хиляди лева при смърт на пътя, съобщава вестник "Преса". Вносителката на промените в Закона за движение по пътищата Нели Петрова е майка на убитата на пешеходна пътека във Варна 20-годишна Лора. 
"Патриотичният фронт не подкрепя увеличаването на данъка върху лихвите до 10 на сто", пише още "Преса" на първа страница. Според съпредседателя на коалицията Красимир Каракачанов ползата ще е минимална, а хората се настройвали против властта.
 "173 нови хвърковати чети ще пазят гората. Започват проверки за коледни дръвчета", съобщава "Монитор" по повод мерките срещу незаконната сеч, обявени от земеделския министър Десислава Танева. За контрол над добива на дървесина се предвижда също така  да бъдат въведени пластмасова пластина с идентификационен код и електронен билет. Темата на броя е под заглавие "Англичани и руснаци спасяват българските села". 
"Брюксел забранява плазмите, харчели много ток", пише "Телеграф" и допълва, че Еврокомисията изисква LCD и LED телевизорите да бъдат енергийно ефективни. Също на първа страница изданието съобщава за нов неизвестен вирус на грипа, който носи бронхит и тежки форми на пневмония, ако не се лекува.
"Платиха 5 бона за библия", гласи водещото заглавие на "Стандарт", който разказва за благотворителен бал в Добрич, осигурил стипендии за талантливи деца - сираци. Библията е от 1941 година и на нея има подпис на библиографа на Зографския манастир йеромонах Пахомий.
Не се очакват нови снеговалежи до края на месеца, отбелязва вестникът, но предвижда, че страната ще бъде скована от сух студ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна