Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една българка между съдебните кулоари на България и Италия

Елисавета Коюмджиева, адвокат Захари Генов, адвокат Марина Ганчева, Анелия Торошанова и нотариус Камен Каменов (отляво надясно).
Снимка: Александър Райчев

Ако, ние българите работим и имаме същите високи изисквания към себе си и към другите по начина, по който го правим, когато сме зад граница – ще постигнем големи успехи за кратко време – каза адвокат Мария Ганчева, един от двамата българи с действаща адвокатура в Милано, Италия.
Адвокат Мария Ганчева е член на Софийската адвокатска колегия и на адвокатската колегия в Милано. Чуйте нейния интригуващ разказ за многобройните прилики и не по-малкото отлики в професионалното битие на юристите тук и там, за пътя, по който сме поели и възможностите да превърнеш личния си избор в успех.
В „Актуално от седмицата“ коментираме изненадващата промяна в отношението на Прокуратурата към предложената от правосъдния министър Христо Иванов стратегия за реформа в съдебната власт, както и официалният доклад, който потвърди тоталната компрометираност на системата за „случайно разпределение“ на делата в Софийския градски съд. Ще чуете също и правните съвети на адвокат Захари Генов и нотариус Камен Каменов в отговор на слушателски въпроси.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени