Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Тинчев: Незаконната сеч е под закрила на държавата

Снимка: БГНЕС

Незаконната сеч е един проблем, който трябва да се поставя постоянно, докато най-накрая отговорните органи в тази държава осъзнаят, че наистина има проблем, каза Мартин Тинчев от Гражданско сдружение "За Ботевград" в интервю за предаването "Преди всички".

Сегашната система на горите в България не функционира, беше категоричен Тинчев и добави, че незаконната сеч е под закрила на държавата: Неработещата система води до това нещо. Държавата участва в прикриването и продажбата на тази незаконна сеч.

Контролиращ сечта заяви в интервю за "Преди всички": Незаконни набези в гората си има често. Има си позволителни за сеч, добиват си ги хората, понеже са повечето местни, дават му позволителното за сеч, в него е споменато къде трябва да извърши сечта, маркират му дърветата, сече си ги човекът, кара ги, пускат му документ за извоз по надлежния ред. На нас ни се иска да няма бракониери, но без бракониерство в гората не може.

Тинчев коментира, че проблемът е вече официализиран: Проблемът е в самите институции, които се занимават с горите в нашата страна.

Цялото интервю на Таня Милушева с Мартин Тинчев чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна