Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Стайков: Все повече се утвърждава използването на кредитни карти

Снимка: БГНЕС

Тези 3,7 млрд., каквато е сумата от депозитите, които трябва да бъдат изплатени от КТБ, това не означава автоматично, че ще бъдат освободени, т.е. хората, които са имали депозити и формират тази сума ще имат право и възможност да получат сумата, която им е гарантирана и да я използват по начин, който намерят за добре. Една част ще изтеглят парите в брой, друга част ще ги прехвърлят в друга банка и ще открият нов депозит или нова спестовна сметка и ще има и хора, които ще си използват сумите за някаква алтернатива на инвестиция, каза експертът към финансов портал "Моите пари" Иван Стайков в интервю за предаването "Хоризонт до обед".

Стайков прогнозира, че част от средствата, които ще изплати КТБ, ще бъдат насочени към имотния пазар:

Определено би имало някакъв импулс в този сегмент и завишено търсене на имоти, предвид на това, че ще има свободен ресурс, който може да бъде насочен в тази насока.

Финансовият портал ще представи резултатите от проведена кампания за кредитните карти:

Кредитната карта като банков продукт все повече се утвърждава от гледна точка на това, че става популярна пред хората, става все по-позната, все по-разпознаваема и не е такава новост, каквато беше преди 6-8 години. Хората, които ползват такава карта, знаят за какви цели се използва. Те използват кредитните си карти най-вече за изплащане на стоки и услуги на ПОС терминал, което е едно от основните предназначения на кредитната карта. Бонусите и отстъпките са водещ мотив да се кандидатства за кредитна карта, защото се дават отстъпки в търговски вериги, могат да се трупат точки, може бонусът да е паричен. Бонусните програми на издателите на кредитни карти са сред водещите фактори, които са предопределили избора на кредитна карта.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна